Bevásárlókosár

Kosár

Minden, amit a gyöngyporról tudni kell

Ebben a cikkben végigvezetünk a kozmetikai csoda – gyöngypor – előnyein, történetén és egyéb információin. 🤩

Mi az a gyöngypor?

A gyöngyporok ugyanazokból a gyöngyökből származnak, amelyeket az ékszerekből ismerünk. A gyöngyöt édes és sós vizekből is gyűjtik (hazánkban az édes vizekből). A por elkészítéséhez a gyöngyöket először felforralják, hogy sterilizálják; majd a lumineszcens gyöngyöket finom, fényes porrá zúzzák. A Just Pearlsnél ehhez az Ultra-Fine technológiát használjuk – a gyöngyzúzás alacsony hőmérsékleten történik, így ultrafinom púdert kapunk, amely tökéletesen beszívódik a bőrbe.

A port használó kultúrák széles köre: Kleopátra, Egyiptom királynője köztudottan gyöngyöket használt a szépségápolási rutinjában. 😳 Hasonlóképpen, a gyöngyöt Európa történelme során a királyi és gazdag családok körében szépsége és előnyei miatt használták. 👑 Azonban egyetlen kultúra sem használja a gyöngyöt úgy, mint a keleti orvoslás két legnagyobb iskolája: a hagyományos kínai orvoslás és az ájurvédikus orvoslás.

Milyen szerepet játszik a gyöngy a hagyományos kínai orvoslásban?

A gyöngyöt évszázadok óta, vagy legalábbis számításunk 320. éve óta használják a hagyományos kínai orvoslásban. Wu Zetian, a kínai történelem egyetlen női császárnője és a királyi család más tagjai tisztelt kozmetikai előnyeik miatt használták. A bőr egészsége nagyon fontos volt a hagyományos kínai kultúrában, és a gyöngy az elit természetes gyógyszer volt a ragyogó fiatalság elősegítésére. ✨

Mi a gyöngy szerepe az ájurvédában?

A hagyományos indiai gyógyászatban vagy az ájurvédában a gyöngyport öregedésgátló és adaptogén hatásai miatt is használják. 🙌

A gyöngypor előnyei:

Mit mond a kutatás? 🧐 A modern tudomány egyre inkább megerősíti a gyöngyről szóló ősi bölcsességet, elsősorban lenyűgöző tápanyagtartalma miatt.

💎 Ásványi anyagok: A gyöngypor több mint 30 nyomelemet tartalmaz, kalcium, réz, vas, magnézium, szelén és szilícium-dioxid természetes komplex élelmiszer-gyógyszere. Ezek a tápanyagok szükségesek az egészséges agy, hormonháztartás, immunrendszer működéséhez és a bőr egészséges megjelenéséhez.

💎 Aminosavak: A gyöngyben sok aminosav is található, melyek egy része esszenciális aminosav (vagyis a szervezeted nem termeli, de az egészség megőrzéséhez szükségesek). Az aminosavak segítenek létrehozni olyan létfontosságú bőr- és hajszerkezeteket, mint a kollagén, elasztin és keratin.

💎 Conchiolin: A gyöngy egy speciális vegyületet is tartalmaz, amely conchiolin néven ismert. A Conchiolin adja a gyöngyök színes lumineszcenciáját. Ez az egyedi gyöngyfehérje támogatja az egészséges kollagéntermelést, ragyogó bőrt eredményezve. A conchiolin fehérje hasonló hatással bír, mint a keratin, amely a bőr és a haj egyik fehérje, és képes javítani a bőrsejtek hidratáltságát, felgyorsítja a sejtek anyagcseréjét, fokozza a keringést és segít helyreállítani a sérült sejteket.

💎 Antioxidáns-boosterek: A porról úgy tartják, hogy erősíti a szervezet két fő antioxidánsát, a szuperoxid-diszmutázt (SOD) és a glutationt. Ezen antioxidánsok teljesítményének javításával szervezete jobban tudja kezelni az oxidatív stresszt és csökkenti a korai öregedést.

Hogyan szükséges használni a gyöngyport?

Ásványi púderként használható sminkhez. Vagy belekeverhető közvetlenül a sminkbe vagy kedvenc krémedbe. 🧴 Készíthetsz belőle saját arcmaszkot is. A gyöngypor felhasználásának különböző módjaira vonatkozó összes tippünket a weboldalunkon találod.

Reméljük, hogy sikerült többet megtudni a termékről, és már tudod, miért nevezzük a kozmetika csodájának. Ha még nem adtál neki esélyt, akkor kockázatmentesen kipróbálhatod, mert 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk rá. 🥰