Bevásárlókosár

Kosár

Száraz a bőröd? Tápláld E-vitaminnal

A vitaminok, ásványi anyagok és növényi anyagok a hidratálás forrásai, amelyeknek köszönhetően a bőr sima, rugalmas és ragyogó. 🥰 Az E-vitamint is gyakran emlegetik ezek között a csodavitaminok között, és van, aki kiegészítőként szedi. De vajon az E-vitamin valóban jótékony hatással van a bőr egészségére, vagy ez csak egy marketingfogás? 🤔

Mi az E-vitamin?

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely antioxidánsként működik, és segít megvédeni a sejteket a károsodástól az egész szervezetben. A faggyúban található, amely természetes gátat hoz létre a bőr nedvességtartalmának megőrzéséhez. 💧 A zsírosabb bőrfelületek, mint például az arc, ezért több E-vitamint tartalmaznak. És mivel a zsíros bőrűek több faggyúval rendelkeznek, így több E-vitamin is van a bőrükben.

A faggyú és az E-vitamin szintje azonban természetesen csökkenek az életkorral. Ezenkívül az E-vitamint az ultraibolya (UV) fényforrások, például:

☀️ Napfény.

☀️ Szoláriumok.

☀️ Néhány izzó, halogén és klasszikus izzó.

Milyen jótékony hatással van az E-vitamin a bőrre?

Nem kezel semmilyen speciális bőrbetegséget, kivéve, hogy segít megelőzni a bőr öregedését és a nedvességhiányt.

Tehát mi a szerepe? E-vitamin:

✔️ Megakadályozza a bőr nedvességvesztését.

✔️ Megvédi a sejteket a károsodástól.

✔️ Puhítja a bőrt.

✔️ Csökkentheti a napsugárzás okozta károkat is azáltal, hogy elnyeli az UVB sugarakat és csökkenti a bőr gyulladásos reakcióját, amely magában foglalja:

Duzzanat.

Vörösség.

Sűrűsödés.

‼️ A fényvédőt azonban ne cseréld le E-vitamint tartalmazó olajra vagy krémre. Kétféle UV-sugárzás károsítja a bőrt: az ultraibolya A (UVA) és az ultraibolya B (UVB). Az E-vitamin elnyeli az UVB fény egy részét, de nem az egészet. Ráadásul az E-vitamin nem véd az UVA sugárzás ellen, ami leégéshez vezethet.

Ezért fontos, hogy betartsa a napvédő krémek napi rutinját a bőr védelme érdekében. 😌

Hogyan használjuk az E-vitamint a bőr egészségének megőrzéséhez

Többféleképpen is használhatod az E-vitamint bőröd védelmére. 👇

Vidd fel a bőrre a Just Pearls hidratáló krémet. 🤍

A száraz, hámló bőrű nők nagyobb valószínűséggel fogadják majd az E-vitamin használatának előnyeit, mivel fokozza a hidratációt. Éppen ezért hidratáló krémünkben is megtalálható.

A krém behatol a felületbe és védi a bőr felső és középső rétegét, így megakadályozza, hogy más anyagok behatoljanak a bőrbe és irritációt okozzanak. 👌

Olvass bővebben a krémünkről

❗️Ha zsíros, pattanásos bőröd van, nincs szükséged további E-vitaminra. Elegendő mennyiség keletkezik a faggyútermeléskor. Akkor a mi gyöngyporunkat ajánljuk.

Az E-vitamint az ételen keresztül is bejuttathatod szervezetedbe. 😋

A belsőleg bevitt antioxidánsok megvédhetnek a külső fenyegető tényezőktől, például a napsugárzás okozta bőrkárosodástól.

E-vitaminban gazdag ételek:

🌻 Napraforgómag és olaj.

🥜 Dió.

🌽 Kukoricaolaj.

🥦 Brokkoli.

🥝 Kiwi.

🥭 Mangó.

Az E-vitamin biztosan nem távolítja el a ráncaid, és nem akadályozza meg a bőr leégését. De sikeresen felveszi a harcot a száraz bőrrel, és segít lelassítani az öregedést. Visszaállítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Termékünkben a hialuronsav , a gyöngypor és az SPF 15 kombinációja is megtalálható, hogy bőröd a legjobb és legmagasabb minőségű ápolásban részesüljön.

Kövess minket a közösségi oldalakon, és csatlakozz hozzánk az egészséges és szép bőr felé vezető úton. ✨