Bevásárlókosár

Kosár

Miért a hialuronsav a LEGMENŐBB trend a kozmetikumokban?

Az elmúlt években a hialuronsav előtérbe került a kozmetikai iparban. Jogos ugyan a körülötte lévő felhajtás? 🤔 Ebben a cikkben többet mondunk el erről az összetevőről és az előnyeiről. 👇

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav egy cukormolekula, amely természetes módon megtalálható a bőrben, és segít a víz kollagénhez való megkötésében. 💧 A hialuronsav könnyű, vizes textúrájú, amely könnyen felszívódik a bőrben. Ráadásul grammonként akár 6 liter vizet is képes megkötni. 😳

A bőr hidratáltságának elvesztésének fő okai

Ahogy bőrünk öregszik, a sejtcsere sebessége csökken, ami sajnos a hialuronsav szintjének csökkenéséhez vezet a bőrünkben. 👵🏻 A hialuronsav alacsonyabb szintje a bőr gyengüléséhez és általános rugalmasságának csökkenéséhez vezet. Sajnos nem az életkor az egyetlen tényező, amely a bőr kiszáradását okozza. További gyakori okok közé tartozik az időjárás változása, a környezeti szennyeződések, bizonyos bőrápoló termékek, az étrendünk vagy a bőr állapota, amelyek lehetővé teszik a víz kijutását a bőrünkből.

A hialuronsav azonban megmenti a bőr állapotát azáltal, hogy megszabadítja bőröd mindezen tényezőktől. 🥰

Sok hialuronsavat tartalmazó bőrápoló termék azt állítja, hogy növeli a bőr hidratáltságát. De vajon ez a garantált igazság? A válasz megköveteli, hogy közelebbről megvizsgáljuk a termék összetevőinek típusát. A hialuronsav különböző molekulaméretekben található meg. A nagyobb molekulák bár a legjobban kötik meg a vizet és hidratálnak, nem tudnak behatolni a bőrbe. Ezért csak a bőr felületén kínálnak hidratálást. Éppen ellenkezőleg, a kisebb molekulák behatolhatnak a bőr mélyebb rétegébe.

Éppen ezért a Just Pearls hidratáló arckrémünk alacsony molekulatömegű hialuronsavat tartalmaz, amely mélyen behatol a bőr epidermális rétegeibe.

✔️ Azonnali öregedésgátló hatása van

✔️ Serkenti a saját hialuronsav termelődését

✔️ Helyreállítja és erősíti az elasztin és kollagén kötéseket, amelyek gondoskodnak a bőr rugalmasságáról.

Megfelelő számodra a hialuronsav?

Örömmel jelentjük be, hogy a hialuronsav MINDEN bőrtípusra biztonságos. 🥳 Még azoknak is, akiknek érzékeny bőrük van, vagy pattanásokkal küzdenek. Ezért ez az összetevő nem okoz irritációt, pattanásokat vagy allergiás reakciókat. Így naponta használhatod az arcodon.

Te is beleszerettél a hialuronsavba? 🤍 A bőrápolástól a sminken, a kiegészítőkön át a hajápolásig végtelenek a lehetőségek, hogy a hialuronsav varázslatos tulajdonságait beépítsd a mindennapjaidba! 💫

Ha egészséges és hidratált bőrt szeretnél, kövess minket a közösségi oldalakon, és mindig emlékeztetünk majd a napi bőrápolási rutinodra.