Bevásárlókosár

Kosár

A kalcium fő előnyei a bőr számára,
amiről eddig nem tudtál

Az ásványi kalcium az egészséges csontok vagy fogak kulcsa. 🦴 Tudtad, hogy számos bőrfunkcióban is nagy szerepet játszik? 😳

A bőrben lévő kalcium nagy része a külső rétegben = epidermisben (bőr) található. Ennek a rétegnek a folyamatos megújulása ellenére bőrünk idővel öregedni kezd, mivel ezeknek a sejteknek a változási üteme drámaian lelassul.

A kalcium fontos szerepet játszik ebben a folyamatban, és most megvizsgáljuk legfőbb előnyeit. 👇

A kalcium alapvető előnyei a bőr számára:

A kalciumhiány ronthatja a bőr egészségét. Segíti a szervezetet a régi bőrsejtek újakkal való helyettesítésében. A szervezetben hiánya miatt a bőr törékenynek és száraznak tűnik. 😥

Így a kalciummentes bőr kiszárad, ráncosodik és viszketni kezd. A kalcium az epidermisszel együttműködve faggyút képez – egy természetes bőrréteget, amely segít a bőrnek megőrizni természetes nedvességtartalmát.

Száraz és sérült bőr esetén az emberek súlyos bőrbetegségekkel, például ekcémával szembesülhetnek, amely akár bőrrákhoz is vezethet.

✔️ Bőrmegújítás

A kalcium felelős a megfelelő sejtmegújulásért. Védő lipidgát létrehozásával eltávolítja az elhalt sejteket. Ez azonban nem lenne lehetséges elegendő kalciumbevitel nélkül.

✔️ Antioxidánsok

Bár a kalcium önmagában nem antioxidáns, nagyon fontos szerepet játszik az antioxidánsok létrehozásában, amelyek megakadályozzák a DNS-károsodást és védik a bőr szerkezetét.

✔️ Védelem a kedvezőtlen időjárási körülmények ellen

A hideg vagy fagyos időjárás negatívan hat a bőrre. A száraz és viszkető bőrt sikeresen segíthet eltűntetni a kalcium varázsa, hiszen védő epidermisz szöveteket képez a zord időjárással szemben.

✔️ Csökkenti a stresszt

A kalcium nyugtatja az idegrendszert, ezáltal csökkenti a stresszt és a depressziót. Elegendő mennyiségű ásványi anyag jelentősen csökkenti az elasztin és a kollagén károsodásának kockázatát is.

🛑 Kalciumhiány esetén a szervezet ellopja azt a fogainkból és a csontjainkból

A szervezetnek szüksége van bizonyos mennyiségű kalciumra, és kevesebb bevitel esetén a rendszer elkezdi ellopni a kalciumot a csontokból és a fogakból, ami legyengíti azokat, és így további kellemetlen problémákkal küzdhetsz.

Fogyassz kalciumot a napi rutinod részeként

Kalciumot nagy mennyiségű élelmiszer tartalmaz, mint például: tejtermékek, bab, mandula, tejsavófehérje, leveles zöldségek vagy a rebarbara.

Ezt az ásványi anyagot azonban közvetlenül a bőrödbe is juttathatod a gyöngyporon keresztül, hogy elkerüld a fent említett kockázatokat.

A gyöngyök 41%-át kalcium teszi ki. A többit részét számos egyéb ásványi anyag, aminosav és vitamin egészíti ki, amelyek segítenek megőrizni bőröd egészségét és szépségét.

Ezenkívül az ultrafinom Just Pearls por a gyöngyök alacsony hőmérsékleten történő összetörésével jön létre az Ultra-fine technológia segítségével, aminek köszönhetően a por mindezen fontos ásványi anyagokat felszívja a bőrbe.

Csatlakozz közösségünkhöz a közösségi hálózattokon, és ismerd meg a Just Pearls édesvízi gyöngyök előnyeit. Legyen szép és egészséges bőröd. (előlink az Instagramra)