Bevásárlókosár

Kosár

3 ok a természetes kozmetikumok használatára

A szépségápolási termékeknél mindig a szépség volt a fő fogalom, amely érdekelt bennünket. A kozmetikumoktól azonban egyre inkább elvárjuk a fenntarthatóságot és az ökológiát. 💚 A natúr- és biokozmetikumok ezeket az értékeket az emberi jólét, de a környezetvédelem iránti elkötelezettségként is hordozzák. ✔️ Ebben a cikkben három jó érvet mutatunk be, hogy miért váltsunk a hagyományos kozmetikumokról bio kozmetikumokra:

#1 Hatékony és biztonságos bőrápolás

A hagyományos kozmetikumok gyakran nagy százalékban tartalmaznak kőolaj alapú összetevőket, és tartalmazhatnak olyan anyagokat, mint a ftalátok, oxibenzon vagy parabének. A természetes kozmetikumok összetételének elsősorban ásványi anyagokat, természetes és szerves növényi kivonatokat, mikroorganizmusokból származó termékeket vagy ezekből a forrásokból származó anyagokat kell tartalmaznia. 💎

Ezeknek a komplex keverékeknek a tulajdonságai, mint például a növényi kivonatokból és olajokból származók, természetesen segítik a bőr védelmét, táplálását és hidratálását.

#2 Fenntarthatóbb és környezetbarátabb megközelítés

Számos, a hagyományos kozmetikumokban gyakran használt kőolaj-alapú összetevő kiterjedt bányászatot igényel, mint például a kőolaj, az alumínium vagy az ólom, amelyek veszélyeztetik a talajt és veszélyt jelentenek a vadon élő állatok élőhelyére is. 😥

A természetes anyagok többnyire növények és virágok termesztéséből származnak, melyek kivonatait kozmetikai készítményekben használják fel. 🌱 A természetes és bio alapanyagok széles körének felhasználása megköveteli a vadon élő élőhelyek biodiverzitásának védelmét, valamint a különféle növény- és virágfajták fenntartható termesztésének megőrzését.

A natúr- és biokozmetikumok legfőbb értéke, hogy összhangban kell lennie a természettel, beleértve a használt csomagolóanyagokat is. Ezért a termékeinket üvegbe csomagoljuk, és a fedelet vagy a keverőt bambuszból készítjük. 🎋

#3 Etikai és társadalmi szempont

A természetes és bio szépségápolási márkák gyakran kis- és középvállalkozások, amelyek termelése többnyire helyi, regionális vagy országos. A több helyi termelés hozzájárulhat a fenntarthatóbb és potenciálisan rövidebb ellátási láncokhoz, valamint személyesebb és hitelesebb márka képhez. 🤩

Hogyan lehet azonosítani a natúrkozmetikumokat?

Bár sok kozmetikum természetesnek vallja magát, nem mindegyik ad igazolható garanciát ezekre a tulajdonságokra. A csomagoláson szereplő összetevők ellenőrzése segíthet felmérni ezeknek az állításoknak a pontosságát.

5 anyag, amit NEM szeretnél látni a kozmetikai termékeidben:

❌ Parabének és fenoxi-etanol: ezek az olcsó tartósítószerek megzavarják a sejtek működését és rákkeltőek is.

❌ Ásványi olajok: az INCI listákon az “ásványi olaj” vagy a “paraffin” szavakról ismerhetők fel. például. Paraffinum liquidum, Cera microcristallina. Kőolajból származnak, nincs jótékony hatásuk a bőrre, és eltömíthetik a pórusokat, megakadályozva a bőr lélegzését.

❌ Alumínium sók: irritálhatják a bőrt és gyaníthatóan rákkeltő hatásuk is van.

❌ Alkohol: Alcohol denat, Propyl… Nagy mennyiségben használva nagyon durva hatással lehetnek a bőrre, vagy megfosztják a lipidektől. Mint sok mindennél, ez is a minőségen és a koncentráción múlik. Ha az alkoholt alacsony dózisban használják, az gátolhatja a baktériumok szaporodását.

Természetes hatóanyagok, amelyeket látni SZERETNÉL a szépségápolási termékeidben

✔️E-vitamin: ez az erős antioxidáns segít fokozni és serkenteni a kollagén és elasztin termelődését. Ezenkívül megvédi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.

✔️ Cink: gyulladáscsökkentő, a cink csillapítja a bőrirritációt és kiváló összetevője a nehezen gyógyuló, pattanásos bőrnek.

✔️ Hialuronsav: Olvassa el régebbi cikkünkben, hogy miért előnyös a bőr számára .

✔️ Növényi anyagok: nevüket latinul írják, így könnyen felismerhetők, de számos pozitív tulajdonsággal látják el a bőrt.

Mindezeket a hatékony összetevőket megtalálhatod a 100%-ban természetes kozmetikumainkban. Úgy gondoljuk, hogy segítettünk tisztázni ezt a témát, és vásárláskor jobban oda fogsz figyelni az összetételre. Csatlakozz hozzánk egy fenntartható utazásra a szép és egészséges bőr felé. 🥰